Artemikselle tyttöjen ja naisten jousiammuntaharrastusta tukeva kehittämisraha

Suomen Jousiampujainliiton hallitus on myöntänyt vuoden 2018 Nais Prize-kehittämistuen Jousiammuntaseura Artemikselle.

Artemiksen toiminta laajentui viime vuonna ratsastusjousiammuntaan. Seuran jäseneksi on liittynyt useita ratsastustaustaisia naisia ja tyttöjä. Lisäksi seurassa jo aikaisemmin jousiammuntaa harrastaneet jäsenet ovat ryhtyneet harrastamaan ratsastusta ja ratsastusjousiammuntaa.

Ratsastusjousiammunnalla tavoitetaan naisia ja tyttöjä, joilla ei välttämättä ole aikaisempaa kokemusta jousiammunnasta ja/tai laji ei ole edes ollut kiinnostuksen kohteena. Myös miehet harrastavat ratsastusta, mutta käytännössä suurin osa harrastajista on naisia ja tyttöjä.

Kehittämistuki on suuruudeltaan 500 euroa. Sillä ja Artemiksen omilla investoinneilla parannetaan ratsastusjousiammunnan harjoitus- ja kilpailuolosuhteita hankkimalla mm. uutta kalustoa.