Tiedote junioreiden vanhemmille 28.9.

Juniorijousiammunta on päässyt tänä syksynä jo hyvään vauhtiin. Viime viikolla molemmilla vuoroilla oli 10 lasta ja nuorta.

Jousi- ja ohjaajakapasiteetin puolesta emme voi osallistujamäärää tästä enää kovasti kasvattaa. On myös tärkeää varata riittävästi aikaa ja resursseja lajin pariin jo tiensä löytäneiden lasten ja nuorten taitojen kehittämiseen. Niinpä emme jatkossa enää ota uusia ensikertalaisia kokeilemaan jokaisena lauantaina. Jos teillä on sisaruksia, sukulaisia, kavereita jne. jousiammunnasta kiinnostuneita, niin olkaa yhteydessä Juusoon sopivan kokeiluajankohdan sopimiseksi.

Taitojen karttuessa on jälleen mahdollista suorittaa valkoisen nuolen merkkikoe. Se on kaksiosainen. Kirjallisen kokeen voi tehdä kotona ja tuoda lomakkeen täytettynä hallille. Vanhemmat saavat auttaa. Ampumakokeessa ammutaan viisi kolmen nuolen sarjaa 12 metrin matkalta 60 cm tauluun. Pisteraja, 85 pistettä on haastava eikä kaikki aikuisetkaan siihen pääse. Vapaaehtoinen ampumakoe on mahdollisuus suorittaa lauantaista 13.10. alkaen aina, kun Juuso H. ohjaajana.

Kokeneemmat, valkoisen merkin jo suorittaneet pääsevät kokeilemaan mustan ja vanhemmat myös sinisen nuolen merkkikoetta. Niissä on pisterajojen lisäksi myös ammuntatekniikkaan liittyviä vaatimuksia, jotka pitää osoittaa ennen ammuntasuoritusta.

Lauantaina 29.9. ohjaajina toimivat Katja P. ja Topi V. Molemmat ovat kokeneita jousiampujia ja ohjaajia. Juuso H. on paikalla jälleen lauantaina 6.10.

Joulun vääjäämättä lähestyessä kannattaa myös miettiä oman jousen hankkimista esim. joululahjaksi. Juniorialkeisjousen saa noin 100 eurolla. Omalla jousella harrastamisen mielekkyys lisääntyy olennaisesti, nuolen lento pystytään säätämään oikeaksi ym. Käytettyjä jousia markkinoilla kovin niukasti, joten uutena ostetusta juniorijousesta saa tarvittaessa rahansa aika hyvin pois. Tapaamisiin Maunulan hallilla!