Junioritoiminta

Lapset irrottavat nuolia taulusta Artemiksen junioriharjoituksissa Maunulan liikuntahallissa.

Jousiammunta sopii myös lapsille ja nuorille. Laji kehittää mm. motoriikkaa, keskittymiskykyä ja ryhtiä. Rauhallisena yksilölajina jousiammunta sopii usein esimerkiksi sellaisille lapsille, jotka eivät joukkuepallopeleistä innostu. Jousiammunta on edullinen ja turvallinen laji.

Junioreilla sopiva aloitusikä riippuu lapsen keskittymiskyvystä sekä voimatasosta vaihdellen noin 7 ja 10 ikävuoden välillä. Kilpatasolla ensimmäinen luokka on kilpailuvuonna 11 vuotta täyttäville ja sitä nuoremmille jousiampujille.

Artemiksen junioritoiminta Maunulan liikuntahallissa sisäharjoittelukaudella 2017-2018 (16.9. alkaen):

Alle 10-vuotiaiden lasten jousiammuntatunti lauantaisin klo 12-13 (halliin pääsee klo 11.45)

Leppoisalla jousiammuntatunnilla harjoitellaan vaistojousiammunnan perustekniikkaa. Välillä ammutaan leikinomaisesti esimerkiksi ilmapalloja, kertakäyttöastioita tai hupitauluihin. Vanhemmat voivat olla läsnä jousiammuntatunnilla.

Yli 10-vuotiaiden juniorien jousiammuntaharjoitukset lauantaisin klo 13-14.30

Junioriharjoituksissa keskitytään jo tiiviimmin omaan tekemiseen ja annetaan keskittymisrauha muille. Harjoitukset alkavat aina lyhyellä vastuskumiharjoituksella. Edistyneemmät juniorit voivat jatkaa lauantain pitkien matkojen harjoitukseen sekä valmennusryhmään. Harjoituksiin saa osallistua vain jousiammunnan ohjaustehtäviin perehtyneet vanhemmat.

Jousiammunnasta kiinnostuneet lapset ja nuoret ovat tervetulleita kokeilemaan lauantaisin jousiammuntaa. Huom. tutustumiskäynnistä tulee sopia etukäteen Juuso Heikkilän kanssa.